Is longontsteking besmettelijk

is longontsteking besmettelijk

Is een longontsteking besmettelijk?

Versnelde, pijnlijke ademhaling, die bovendien oppervlakkig wordt. Spierpijn en pijn op de longen. Koorts, waardoor je gaat transpireren en koude rillingen krijgt. Algeheel gevoel van ziek zijn. Bij een kind zie je vaak dat ze tijdens de ademhaling de neusvleugels extra ver openen om genoeg lucht te krijgen. Het is niet ongewoon dat je als gevolg van het vele hoesten pijn krijgt in de spieren op de borst en rug. Wanneer je deze klachten herkent, ga dan zo snel mogelijk naar je huisarts toe. Is een longontsteking besmettelijk?

Het Lopen Is de, longontsteking, besmettelijk?

De bacterie coxiella burnettii is de veroorzaker van de q-koorts. In bepaalde gevallen kan deze ziekte een longontsteking veroorzaken. De symptomen zijn dan een hoge koorts, hevige hoofdpijn en ontstoken neusslijmvlies. Risicofactoren, verschillende dingen vergroten de kans op een longontsteking : Lage weerstand. Mensen ovenschotel jonger dan 10 en ouder dan 55 jaar. Een blijvende longziekte zoals astma, copd en bronchiëctasieën. Rokers hebben een 4 keer zo grote kans. Slikstoornissen, bijvoorbeeld bij een spierziekte of na een beroerte. Symptomen van een longontsteking Klachten die bij een longontsteking kunnen horen zijn: heel veel hoesten waarbij je veel slijm ophoest. Dit slijm kan gekleurd of schuimig zijn.

Dit kan dan bij de dierenarts gedaan worden of u kunt het zelf doen met een speciaal klein schaartje dat van alle kanten tegelijk knipt (dit tegen het scheuren). Soms zijn de nagels vergroeid tot kurkentrekkers en het kan moeilijk zijn deze uit elkaar te mincifit halen. Nagels knippen is belangrijk omdat het de voortgang van het dier belemmerd en de nagel in het vlees kan groeien wat pijn doet. U kunt de nagels knippen tot aan het leven, dit is het beste te zien bij lichtkleurige nagels. Oogverwondingen, deze zien er meestal erger uit dan het is, maar moeten natuurlijk wel serieus genomen worden. Oogverwondingen komen meestal door hooisprieten, zaden of het eigen haar. Er komt dan een blauwe en/of rode waas over het oogje. Meestal kan het snel worden opgelost door de boosdoener uit het oog te verwijderen en het uit te spoelen met oogwater. Daarna kunt u het behandelen met oogzalf en druppels vitamine.

is longontsteking besmettelijk

Ik heb een longontsteking

Cavias zijn gevoelig voor hitteslag. Het probleem doet zich het meest voor bij cavias die buiten in een ren zitten zonder voldoende water en/of schaduw. De cavia begint te hijgen, worden lusteloos en raken soms zelfs buiten bewustzijn. Waarschuw meteen de dierenarts en koel de cavia intussen. Huidtumoren, deze komen vaak voor, over het gehele lichaam. Veelal kunnen goedaardige tumoren die de cavia niet in zijn/haar functioneren belemmerd gewoon blijven zitten. Nagels, de nagels van de (oudere) cavia moeten af en toe worden bijgeknipt.

Longontsteking, begrijpelijke informatie over longontsteking

is longontsteking besmettelijk

Mijn moeder is zielig, ze heeft een longontsteking

In het maag-darmkanaal kan tijdens de spijsvertering overmatig veel gas ontstaan onder invloed van bacteriën bij een eenzijdige voeding. De maag en darmen zijn dan thuis zeer gespannen en de buik is vergroot en pijnlijk. De cavia heeft het hierdoor erg benauwd, wat in het ergste geval tot de dood kan leiden. Geef het diertje licht verteerbaar voedsel en hooi (geen groenvoer) en ga met hem naar de dierenarts. Gebreksziekte, vitamine C: vitamine c is van levensbelang voor cavias. Het lichaam van cavias maakt dit namelijk niet zelf aan en in het voer (ook met toegevoegde vitamine C!) zit vaak niet voldoende.

U kunt uw cavia vitamine c tabletjes geven van 50 mg per dag. Bij een tekort kan de cavia scheurbuik krijgen, bloedingen in onderhuidweefsel, spieren en ingewanden, verlamt raken, gevoeliger voor infecties worden, minder vruchtbaar worden, het immuunsysteem wordt verstoort en de botten en het bindweefsel groeit minder. Vitamine A: een tekort aan vitamine a kan een trage groei, vermagering, oogleden kunnen zwellen en bedekt raken met korsten tot gevolg hebben. Vitamine E: een tekort aan vitamine e kan spierstoornissen, verlammingen en beroerte tot gevolg hebben. Haaruitval, dit kan voorkomen bij een zeug aan het einde van haar dracht, bij oude fokdieren, bij stress of onvoldoende vitamine c. Ook kan het zo zijn dat jonge cavias elkaar of de moeder kort bijten in de vacht. Borstelen en het toevoegen van vitamine c en e kan hierbij helpen.

Anorexia, anorexia betekent een verminderde eetlust en is moeilijk te behandelen bij cavias. Als het diertje stopt met eten, vergaat de wil om te leven ook al snel. Dit kan wellicht verdwijnen door een tweede cavia aan te schaffen, lekker hapjes zoals groente of fruit te geven of de eetlust op proberen te wekken. Botbreuken, cavias kunnen soms hun pootje breken doordat ze ergens achter blijven haken, uit u hand springen of van de tafel of bank vallen. Als het een rechte breuk is, kan het met enkele weken genezen. Zorg ervoor dat de cavia het eten en drinken zonder moeite kan bereiken.


Wanneer uw cavia zijn ruggetje heeft gebroken, is het vaak beter voor hem om hem te laten inslapen. Diarree, soms wordt diarree veroorzaakt door bacteriën. Als de cavia verder gezond lijkt en hij nog eet, dan kunt u hem het beste volop water en hooi geven en eventueel wat Norit tabletjes. Als de diarree acuut is en als water uit het lichaam loopt, kan er vrijwel niets meer aan gedaan worden en zal de cavia spoedig (binnen 24 uur) sterven. Evenwichtsstoornis, de cavia houdt de kop naar een zijde en draait mogelijk rondjes. Het dier kan geen rechte koers houden. Dit alles wijst op een ontsteking in het middenoor. Gasvorming, ook wel trommelzucht of tympanie genoemd.

the way out

Abortus/miskraam, aborteren is het verliezen van jongen. Als dit gebeurt voor de zesde week zijn er meestal geen gevolgen. Het is dan beter om de zeug weer onmiddellijk te laten dekken, want vaak gaat de volgende dracht wel goed. Abortus op een later tijdstip kan gevolgd worden plakken door een ontsteking. Dit kan met antibioticum worden verholpen. Dit geldt ook bij een baarmoederontsteking. Als de baarmoeder er uitkomt tijdens de bevalling kan deze, mits het onbeschadigd is weer door de dierenarts worden teruggestopt. Ademhalingsproblemen, ademhalingsproblemen kunnen door verschillende dingen worden veroorzaakt: verkort ademhalingsorgaan, verkoudheid, allergie, astma of door de ammoniak in de urine. De cavia zit dan te snuiven of zelfs te rochelen.

is longontsteking besmettelijk

Abcessen, abcessen zijn bultjes en kunnen op verschillende worden veroorzaakt, bijvoorbeeld door distels in het hooi of een beet met een geïnfecteerde tand van een andere cavia. Soms kan een abces binnen 12 uur ontstaan. De zwelling is zeer pijnlijk en als het zelf niet doorbreekt, moet het geopend worden. Het hok moet gedesinfecteerd worden en de abcesholte goed worden uitgespoeld en schoongemaakt. Voetabcessen komen veelal belgie voor bij dikke slome cavias als een soort van doorligplek. De voetzolen zwellen op en barsten uiteindelijk open. Het is moeilijker te genezen, omdat de cavia steeds op zijn/haar zieke voetje moet staan.

Het gevolg is een longontsteking. De meest voorkomende verwekker van een longontsteking is de bacterie streptococcus pneumoniae. Virussen die longontsteking veroorzaken zijn het griepvirus, het waterpokkenvirus en sars-virussen. In zeer zeldzame gevallen kan de bacterie legionella pneumophila de oorzaak zijn. Legionella, ofwel de veteranenziekte, wordt verspreid via water. Je kunt het krijgen door het inademen van besmette waterdeeltjes. Longontsteking is een van de symptomen van legionella.

Terwijl het lichaam probeert de oorzaak van de ontsteking op te ruimen, ontstaat er slijm. Door de ontsteking en het slijm kunnen de longblaasjes minder goed zuurstof opnemen. Een longontsteking kan creme licht of zwaar zijn. Dit is afhankelijk van de grootte van de ontsteking. Zowel én als beide longen kunnen ontstoken zijn. Wanneer beide longen ontstoken zijn, spreken we van een dubbele longontsteking. Oorzaak van longontsteking, bijna altijd is een bacterie de oorzaak van een longontsteking. Maar het kan ook veroorzaakt worden door een virus, schimmel of parasiet.

Griep: Wanneer bent u besmettelijk voor anderen?

Word je voor na een verkoudheid niet beter, maar juist zieker? Dan heb je misschien wel een longontsteking. Hoe krijg je eigenlijk een longontsteking? Is het besmettelijk of toch niet? Een longontsteking, wordt in de medische wereld een pneumonie genoemd. Hierbij zijn de longblaasjes, die diep in de longen zitten, en de kleine vertakkingen ontstoken. Wanneer je inademt, gaat de lucht via je neus of mond naar de luchtpijp. Vervolgens gaat deze verder via de kleine vertakkingen (de bronchiën) naar de longblaasjes, die zuurstof in je lichaam opnemen.

Is longontsteking besmettelijk
Rated 4/5 based on 644 reviews

is longontsteking besmettelijk
Alle artikelen 39 Artikelen
Is een longontsteking besmettelijk? Een longontsteking kan besmettelijk zijn. Dit hangt af van de oorzaak.

6 Comentaar

  1. Een ernstige longontsteking kan het gevolg zijn, maar dit geldt enkel voor bepaalde risicogroepen. Het influenzavirus is zeer besmettelijk en wordt meestal overgebracht door het inademen van besmette vloeistofdeeltjes in de lucht. Mazelen is besmettelijk van 4 dagen voor de eerste vlekjes verschijnen, tot 4 dagen nadat ze verdwenen zijn. Besmetting voorkomenHet rs virus is heel besmettelijk en het is dus moeilijk te voorkomen. Leer uzelf én oudere kinderen in huis aan.

  2. geval van longontsteking bij kalveren zijn gewoonlijk ook twee andere virussen betrokken: het bovine respiratoire syncitieelvirus (brsv. is een soms levensbedreigende vorm van atypische longontsteking (pneumonie waarover tot nu toe nog weinig bekend. Een persoon is besmettelijk vanaf ongeveer 4 dagen voor het optreden van de ziekteverschijnselen. de blaasjes zichtbaar worden al besmettelijk. Vaccinatie is mogelijk, maar wordt noch in Nederland noch in België routinematig gedaan.

  3. In korte tijd worden besmette konijnen blind en uiteindelijk sterven de meeste aan longontsteking die 8 dagen na infectie optreedt. virus verzwakt tijdelijk je immuunsysteem, waardoor je vatbaarder bent voor andere ernstige infectieziekten zoals een longontsteking. van het slijmvlies van het oog, maar kan ook leiden tot ernstige ademhalingsproblemen, longontsteking met daarbij multi-orgaanfalen. ook erg besmettelijk en vooral kinderen in crisisgebieden, waar veel mensen onder slechte omstandigheden samenleven, zijn hier gevoelig. sterdam/leef-samen/ longontsteking - besmettelijk. Html be a signal of a no laughing be important underlying medical heirs.

  4. Heeft u een benauwd gevoel, koorts, spierpijn? Moet u hoesten en bent u vermoeid? Deze symptomen horen bij longontsteking. Maar de ziekten waardoor de pleuritis is ontstaan, bijvoorbeeld longontsteking of acute bronchitis, kunnen wel besmettelijk zijn. Longontsteking : is het besmettelijk?

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*