Last van ratten

Ook last van ratten in de wildeman

Drie weken en het nestje kan tot wel 10 jongen bevatten. De uitwerpselen van de zwarte rat zijn mooi afgerond en kleiner. De zwarte rat heeft neofobie. Dit betekent dat ze angst heeft voor nieuwe voorwerpen in haar omgeving of die op zijn minst zal proberen te vermijden. Ze verkiest te foerageren op bepaalde vaste plekken en om bepaalde sporen te volgen. Als een onbekend voorwerp op dit spoor of die plek wordt geplaatst, is de kans groot dat de zwarte rat de plek zal mijden.

Of het nu ratten, muizen, mollen, spinnen

Dit betekent dat ze moeilijk te verleiden zijn tot het eten doen van lokaas. Zwarte ratten eten overwegend plantaardig voedsel zoals granen en vruchten. Hoe ziet de zwarte rat eruit? Een volwassen zwarte rat is meestal zwart van kleur in stedelijke gebieden, maar kan ook in verschillende kleurvarianten voorkomen (zwart - lichtbruin). De buik is lichter van kleur. De zwarte rat wordt 15 tot 24cm lang met een staart die nog langer dan zijn lichaamslengte kan worden (tot 130). De staart fungeert als 'grijpstaart' maar wordt ook gebruikt om het evenwicht te bewaren. De zwarte rat verschilt van de bruine rat door de langere, ruigere vacht en zijn grotere, dunner behaarde oortjes. Ze heeft ook grotere ogen en een langere en dunnere staart. De zwarte rat wordt geslachtsrijp na 2 à 3 maanden, daarna kan ze drie tot zes keer per jaar een nestje werpen. De draagtijd is ong.

In deze pellets zit het ratten /muizenvergif homogeen verdeeld door de korrel heen en niet alleen aan de buitenkant. Vooral voor muizen is dit een hele goede bestrijding kloof omdat muizen de neiging hebben om de graankorrels te pellen en zo de werkzame stof te laten liggen en alleen maar dikker worden van het graan. Op de nederlandse markt zijn veel verschillende merken te koop met allemaal verschillende werkzame stoffen. De verschillende werkzame stoffen zijn: difethialon (deze werkzame stof zit in frap muizengif ) brodifacum (deze wekzame stof zit in klerat muizengif) difenacum (deze werkzame stof zit in Ratak, ratox en Sorkil muizengif) flocumafen (deze werkzame stof zit in Storm bb muizengif) bromadiolon (deze werkzame. Een bruikbaar hedendaags rattengif is smaak- en reukloos en heeft een uitgestelde werking. Ratten zijn lastig te doden met vergif, dit komt door hun eetgewoonten. Ze eten kleine beetjes, wachten even, en eten pas verder als ze niet meteen ziek worden. De eerste dosis moet dus onvoldoende zijn om het dier meteen te doden. Zou de rat wel na én dosis gif-opname doodgaan dan treedt er bij de andere ratten aasschuwheid.

Van, patten - wikipedia

Ze maken gebruik van zakkengoed, stof, papier, isolatie, stro of andere zachte gezondheid materialen om hun nest te bouwen. De ratten zijn meestal in een straal van 50m actief rondom het nest. De zwarte rat, of ook wel de scheepsrat, huisrat, dakrat of pestrat genoemd, is een zeer goede klimmer en zwemmer. Zwarte ratten zoeken naar hoge en droge plekjes om hun nest te bouwen (bv. Onder het dak of in isolatiepanelen). De zwarte rat overleeft enkel binnen en is dan ook vaker binnenshuis te vinden dan de bruine rat. Ze is vooral 's nachts actief en erg schuw.

Zorg er bij het maaien voor dat er geen maaisel of ander tuinafval op hoopjes blijft liggen want daar verblijven ze zeer graag. Plant narcissen rond de plekken waar u wortels of witlof in uw tuin heeft staan. Woelmuizen blijven hiervan op afstand. Bestrijding van muskusratten (Ondatra zibethicus Indien je last hebt van deze dieren dan kun je best de gemeente verwittigen. Zij zullen hiervoor gratis beroepsmatige muskusrattenvangers (in opdracht van de provincie) sturen die dit dagelijks doen. Ratten - en muizenbestrijdingsmiddelen Er zijn veel verschillende soorten ratten - en muizenbestrijdingsmiddelen op de markt. De meeste zijn in de vorm van graankorrels of haverkorrels gedompeld in een bepaalde werkzame stof. Tegenwoordig zijn er ook rattenbestrijdingsmiddelen van geperste korrels, dit noemen ze ook wel pellets.

Knaagdieren soorten ratten - anticimex

De, ratten van, avontuur Concert Setlists

Bestrijden van zwarte ratten (Rattus rattus bruine ratten (Rattus norvegicus) en huismuizen (Mus Musculus voorkomen dat ze het huis binnen kunnen komen door het dicht doen van alle openingen in de muren. Afvoerbuizen van droogkasten, afsluiten met stevig ijzergaas. Zorg ervoor dat ze geen toegang hebben tot voedselresten. Metalen afvalemmers met deksel kunnen hierbij helpen. Bestrijden van woelratten (Arvicola terrestris woelratten leven niet graag in mooie slootkanten waar de beplanting zo laag opbouwen als mogelijk wordt gehouden. De dieren kunnen worden gevangen met fuiken, vangkooien en met klemmen.

Het plaatsen van klemmen kan effectief zijn. Draag handschoenen grote om te voorkomen dat de klem naar mensen ruikt. Plaats een nestkast voor torenvalken. De torenvalken eten de woelratten als voedsel. Bestrijding van veldmuizen (Microtus arvalis) ze gedijen het best in weides of boomgaarden waar het gras hoog staat.

Heb je daarentegen last van gangen die in de gracht- of slootkant zijn uitgegraven dan is de kans groot dat je met de familie van de woelmuizen te maken hebt. Woelratten en woelmuizen leven voornamelijk in gangen onder de grond. Aan de diameter van de gangen zie je meestal wel of het om veldmuizen of om woelratten / muskusratten gaat. Muskusratten vertoeven graag in grote grachten waar bijna altijd water in blijft staan. Liefst een sloot met steile oevers en met veel waterplanten. In de koudere maanden zoeken ze ook wel de voorraadschuren.


Overlast van ratten of muizen kan erg vervelend zijn. Huismuizen, bruine en zwarte ratten zorgen voor schade door vervuiling met uitwerpselen, door hun geknaag, door het opeten voedsel en schade voor de gezondheid van de mens of dier. Woelratten eten naast waterplanten ook ondergrondse plantendelen zoals witloofwortels en ze knagen bijvoorbeeld aan de wortels van fruitbomen. Veldmuizen knagen aan bollen en aan wortels. Muskusratten zijn ook gekend voor de schade die ze kunnen aanrichten aan de sloten. Ze graven zoveel gangen dat die kunnen instorten en grachten doen dicht slippen. Vooraleer je de ratten of muizen gaat vangen of bestrijden moet je goed weten met welk dier je precies te maken hebt. Over het algemeen zal een hond(je) met jachtinstinct bijvoorbeeld: teckel, fox, jack russel,  de meeste ratten en muizen wel op afstand houden. Katten helpen ook al bij het beperken van de muizen.

Advertenties van, top-ongediertebestrijding uit

Ze hebben allemaal een stompe snuit en een korte staart en zijn ook niet zo lenig als de ongezond ware muizen. Ratten en muizen zijn in feite vrij schuwe dieren. Ze zijn voornamelijk actief in de nacht. In de directe omgeving van de mens treffen we vooral cursus huismuizen, bruine en zwarte ratten aan. Deze verblijven graag in huizen, schuren, bedrijven, waar gemakkelijk voedsel te vinden. Als je ratten op zolders hebt zitten, dan heb je wellicht te maken met zwarte ratten. Zitten ratten onder vloeren of in een kelder dan heb je veel kans dat je met bruine ratten te maken hebt.

Of het zijn de kleinste vriendjes of de grootste plaag. Ratten en muizen zijn gewervelde zoogdieren en vallen gemiddeld onder de groep knaagdieren. Ratten en muizen zijn onder te verdelen in twee totaal verschillende soorten families namelijk de ware muizen en de woelmuizen. Ware muizen, hieronder vallen de soorten zoals huismuis, bosmuis bruine rat en zwarte rat. Woelmuizen, hieronder vallen onder andere de soorten: veldmuis, woelrat en muskusrat. Deze familie is herbivor en leeft dus enkel van plantaardige voedselbronnen. De woelmuizenfamilie verschilt ook in uiterlijk van de ware muizenfamilie.

is zwaarder gebouwd dan de zwarte rat, maar hun oren zijn kleiner en de staart is korter. De uitwerpselen zijn capsulevormig en ong. De uitwerpselen van de bruine rat verschillen van die van de zwarte rat doordat ze 'lelijker' zijn, niet mooi afgerond en groter. Bruine ratten worden geslachtsrijp na drie tot vijf maanden en leven ongeveer én jaar. Ze hebben 4 tot 7 worpen met 8 à 12 jongen per worp. Ze kunnen zich dus sneller voortplanten dan de zwarte rat. Bruine ratten zijn uitstekende zwemmers, maar klimmen slecht. Ze nestelen zich graag ondergronds, in riolen, onder huizen of in de tuin.

Bel gratis 0800/96 900 voor een vrijblijvende offerte omtrent rattenbestrijding. De bruine rat is vooral in vochtige omgevingen terug te vinden. Deze rat eet alles wat zij te pakken kan krijgen en voedt zich zowel met plantaardig als dierlijk voedsel (eiwit- en zetmeelrijk zoals graan, zaden, slakken, larven, kikkers, vogeleieren, enz. De bruine rat eet liefst vlees en is niet vies om ons vuilnis te doorzoeken op kloof zoek naar restjes. Ze is dan ook vaak terug te vinden in opslagplaatsen, schuurtjes, kelders, voorraadkasten, zolders, enz. De bruine rat is voornamelijk 's nachts actief. Hoe ziet de bruine rat eruit? De volwassen bruine rat is 20 à 30cm lang met een geschubde staart die (bijna) even lang als het lichaam is en weegt 100 tot 500gram.

Minder last van ratten rond woningen in de betuwe foto

Knaagdieren zoals de rat zijn 'cultuurvolgers'. Dit betekent dat ze de mens volgen en deels afhankelijk zijn van ons. Ze leven dan ook vaak onopgemerkt in onze omgeving waar ze op zoek gaan naar voedsel en nestplaatsen. In weinig stedelijke gebieden zijn rattenplagen meestal in verband te brengen met kapotte rioleringen of afwateringssystemen. In België komen verschillende soorten ratten voor, de zwarte en bruine rat komen het vaakst voor. Daarnaast leven ook de muskusrat en woelrat (waterrat) in onze omgeving. Heeft u last van ratten?

Last van ratten
Rated 4/5 based on 545 reviews

last van ratten
Alle artikelen 45 Artikelen
Heeft u last van ratten in uw huis, schuur of kippenhok, dan is dat een heel vervelend probleem. Misschien denkt u én rat is niet zo erg, maar.

6 Comentaar

  1. Verschillende methodes om ratten zelf te bestrijden Er zijn verschillende manieren om van een rattenplaag af te komen. Als je het zelf doet, kom je meestal uit. Ontdek hier welk soort rat u lastigvalt. Wij helpen u om snel en doeltreffend de ratten te bestrijden. Bel gratis 0800/96 900 voor een vrijblijvende.

  2. De kooi is volledig zwart gespoten zodat deze er netjes uitziet en langer meegaat. Bruine ratten tegen zwarte ratten. De bruine rat verschilt van de eveneens in Europa voorkomende zwarte rat (Rattus rattus) door de kortere, behaardere oren,. Motmuggen ontwikkelen zich in rottend organisch materiaal in kruipruimtes en afvoerputjes. Welke maatregelen moet ik nemen tegen motmuggen?

  3. Deze doorloopval behoort tot de best geteste vallen met 2 ingangen. De val is geschikt voor. Egels, eekhoorns, ratten, marters, konijnen en kleinere katten. Wat zijn geen geschikte rattenkooien. Voor mensen tegen een lap tekst aan gaan hikken beginnen we om de nadruk te leggen welke kooien niet geschikt zijn als vaste. Vangkooi middelgroot voor katten, marters, ratten, vossen, vogels en konijnen.

  4. Heeft u last van ratten in uw huis, schuur of kippenhok, dan is dat een heel vervelend probleem. Misschien denkt u n rat is niet zo erg, maar. Mieren zijn vooral actief in het voorjaar. Als de nieuwe koninginnen uitvliegen en er soms wel duizenden andere mieren volgen. Heeft u hier last van en wilt u snel.

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*